torsdag, september 08, 2011

Skorpbak

Idag mår jag mycket bättre. Solen skiner och jag testar vad jag går för genom att göra ett skorpbak. Dessa smarriga och matiga skorpor fick vi hos goda vänner i somras och jag snodde receptet direkt.



Recept

4 dl havregryn
4 dl vetemjöl
2 dl rostade solrosfrön
2 tsk bakpulver
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ msk kardemumma
½ tsk salt
2 ägg
½ dl rapsolja
1 ½ dl yoghurth



Blanda ihop de torra ingredienserna och de blöta i var sin bunke. Rör sedan ihop alla ingredienser till en kletig deg. Fördela smeten i tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Låt längderna svalna något och skär dem på snedden. Sätt in dem igen för att torka mitt i ugnen i ca 45 minuter på 75 grader.




                                               

3 kommentarer:

  1. Spännande... Skorpor har jag aldrig gjort. Är det såna man ska ha typ ost på eller mer fikabröd?!

    Bettan

    SvaraRadera
  2. Hihi, ääääääntligen fick jag det att funka :-) ! Skönt att du mår bättre! Kram och trevlig helg!

    Bettan

    SvaraRadera
  3. Hej fina.

    Skorporna funkar kanon med lite marmelad eller ost på. Jag tror t.o.m att de kan vara lite nyttiga ;) Ha en jättemysig helg med grabbarna.. puss

    SvaraRadera