Idag mår jag mycket bättre. Solen skiner och jag testar vad jag går för genom att göra ett skorpbak. Dessa smarriga och matiga skorpor fick vi hos goda vänner i somras och jag snodde receptet direkt.
Recept
4 dl havregryn
4 dl vetemjöl
2 dl rostade solrosfrön
2 tsk bakpulver
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ msk kardemumma
½ tsk salt
2 ägg
½ dl rapsolja
1 ½ dl yoghurth
Blanda ihop de torra ingredienserna och de blöta i var sin bunke. Rör sedan ihop alla ingredienser till en kletig deg. Fördela smeten i tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Låt längderna svalna något och skär dem på snedden. Sätt in dem igen för att torka mitt i ugnen i ca 45 minuter på 75 grader.
Spännande... Skorpor har jag aldrig gjort. Är det såna man ska ha typ ost på eller mer fikabröd?!
SvaraRaderaBettan
Hihi, ääääääntligen fick jag det att funka :-) ! Skönt att du mår bättre! Kram och trevlig helg!
SvaraRaderaBettan
Hej fina.
SvaraRaderaSkorporna funkar kanon med lite marmelad eller ost på. Jag tror t.o.m att de kan vara lite nyttiga ;) Ha en jättemysig helg med grabbarna.. puss