måndag, december 22, 2014

Julgodis





    
Rocky Road efter Leilas recept. Dock använder jag fifty-fifty mörk och ljuschocklad.   

  • 600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • 2 påsar dumlekola
  • 2 nävar mini marshmallows
  • 3 dl salta jordnötter
  • 1 dl skalade pistagenötter
Gör så här:

  • Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten) Blanda samtliga ingredienser i en skål, gärna lite slarvigt och spara lite till garnering. Fyll rocky roadsmeten i en plåt, strö över lite garnering cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp. När chokladen har stelnat så skär upp Rocky Roadsen i småbitar. 





Wienernougat från jennysmatblogg.damernasvarld.se

200 gram nougat
150 gram mjölkchoklad
100 gram flagad mandel

Gör så här:

Lägg din flagade mandel i en torr stekpanna tills den får lite färg. Håll koll så att den inte blir bränd. Fördela ner nougaten i en bunke över ett vattenbad och låt smälta, bryt ner chokladen och låt smälta under omrörning. Vänd ner mandeln och vänd om försiktigt tills allt blandat sig. Häll sedan upp i en liten bakplåtsklädd form cirka 15*15 eller liknande. Låt svalna innan du skär upp lagom stora bitar. Lätt som en plätt. 


Åå så lite smått och gott till utsidan och insidan från Glossybox. Min hittills bästa box. 


   
  


                     





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar